Oštri tonovi tokom utvrđivanja dnevnog reda Skupštine grada Beograda

Izvor: RTS, 25.Sep.2018, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oštri tonovi tokom utvrđivanja dnevnog reda Skupštine grada Beograda

Sednica Skupštine grada Bograd počela je u oštrom tonu već prilikom utvrđivanja dnevnog reda, tokom kojeg su se čule osude na račun odbornika Saveza za Srbiju Željka Veselinovića zbog njegove izjave na račun premijerke Ane Brnabić, ali i kritike opozicije zbog prodaje PKB-a.
Naprednjaci su predložili da se usvoji zaključak >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kojim se osuđuje govor mržnje odbornika SZS Željka Veselinovića, koji je, kažu, pozvao na silovanje premijerke, a čime se narušva ugled i dostojanstvo Skupštine grada.

Šef odborničke grupe SNS-a Aleksandar Mirković je pozvao odborničku grupu Savez za Srbiju da pozovu Veselinovića da podnese ostavku, jer, kaže, nije dostojan da predstavlja bilo koga u gradskom parlamentu.
"Zato je neophodno da usvojimo zaključak, kako bismo se, kao odbornici, ogradili od istupanja jednog od nas 110", rekao je Mirković i dodao da osuda poziva na silovanje mora da bude tema oko koje postoji konsezus.
Kako je rekao, koliko Veselinović predstavlja vrednosti Saveza za Srbiju govori i "činjenica da se sinoć zahvalio kolegama iz saveza što ga podržavaju".
Istakao je da će SNS kao odgovorna stranka, kojoj su važni pre svega ljudi, pa onda politička pripadnost, uvek osuđivati slične stvari i boriti se protiv njih.
Zamenik šefa odborničke grupe SZS Nikola Jovanović rekao je da oni traže da se na sednici diskutuje o prodaji PKB-a, da bi se "govorilo o pljački koja se dogodila".
Ponovio je da je zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao da je PKB veoma važan za Beograd, sa čim se, kaže, slaže, ali je upitao zašto je doneta odluka da se Grad odrekne vlasništva nas PKB-om.

Jovanović kaže da "odgovorno tvrdi da je SNS od 2014. godine sistematski uništavao poljoprivredni kombinat".
U diskusiju je uključio zamenik gradonačenika Goran Vesić, koji je ponovio da je danas u gradskom parlamentu glavno pitanje da li među odbornicima treba da sedi Veselinović koji poziva na silovanje premijerke Ane Brnabić.
Vesić je rekao da izlaganje odbornika SZS Nikole Jovanovića jasno govori da oni žele da skrenu pažnju sa te teme.

"Mi smo obezbedili da u PKB uđe respektabilan investitor koji će povećati proizvodnju, uvesti nove proizvode i obezbediti bolje plate radnicima. Oni su pripremali PKB za otimačinu i da ga dobiju tajkuni, to je bio njihov plan", istakao je Vesić. 
Na to je reagovao i Dragan Đilas, šef odbornika Savez za Srbiju, koji je rekao da su reči koje su spominjale kolege iz SNS-a uvreda za sve koji sede u parlamentu. Đilas smatra da je besmisleno prodati PKB za 105 miliona evra.
Predsednik gradskog parlamenta Nikola Nikodijević konstatovao je da o PKB ne može da se raspravlja na sednici, jer Skupština grada nije nadležna.
Pavle Grbović iz Odborničke grupe PSG Građanski blok 381 predložio je da se o imenovanju direktora i v. d. direktora jednog broja gradskih preuduzeća razmatra u redovnom, a ne po skraćenom postupku.
Predsednik skupštine Nikodijević rekao je da je takva praska omogućena Poslovnikom već 10 godina i da je sve urađeno u skladu sa propisima, kao i da mogućnost da se raspravlja o učinku direktora javnih preduzeća postoji u okviru tačke o dobiti javnih komunalnih preduzeća.
Predlog da se raspravlja o ponašanju Veselinovića je prihvaćen, ali ne i predlog da se diskutuje o prodaji PKB-a.
Odbornička grupa PSG-a, od danas se zove PSG – Građanski blok 381, a grupa "Aleksandar Šapić – gradonačelnik" – "SPAS – Aleksandar Šapić".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skupština grada osudila ponašanje Veselinovića

Izvor: RTS, 25.Sep.2018

Na sednici Skupštine grada Beograda usvojen je zaključak kojim se osuđuje govor mržnje odbornika Saveza za Srbiju i jednog od lidera SZS Željka Veselinovića, kojim je uvredio premijerku, jer se time narušava ugled i dostojanstvo gradskog parlamenta. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.