Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Sep.2018, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS traži da beogradski parlament raspravlja o uvredama Veselinovića

Odbornička grupa Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini grada Beograda najavila je da će podneti zahtev za dopunu dnevnog reda kako bi se na današnjoj sednici razmatralo ponašanje predsednika Udruženih sindikata Srbije "Sloga" Željka Veselinovića koji je vređao premijerku Anu Brnabić.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i šef odborničke grupe SNS Aleksandar Mirković izjavili su da ne žele da govore o drugim tačkama dnevnog reda dok se svi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << odbornici ne izjasne o "skandaloznom ponašanju" Željka Veselinoviću, koji je i beogradski odbornik.

Sednica gradskog parlamenta, koja je bila zakazana za 10 časova, još nije počela.

Predsednik sindikata Sloga i jedan od osnivača Saveza za Srbiju Željko Veselinović je na društvenoj mreži Fejsbuk na vulgaran i seksistički način vređao premijerku pošto se nije složio sa njenim izjavama o rijaliti programu i jer je, kako je ocenio, ona stala na stranu vlasnika Pink televizije, a ne na stranu ministra kulture Vladana Vuksoavljevića koji je kritikovao rijaliti i zatražio njihovo uklanjanje sa televizija sa nacionalnom frekvencijom.

Veselinović je potom uputio javno izvinjenje premijerki Brnabić i svim građanima Srbije na, kako je naveo, jednom "neprimerenom i vulgarnom postu koji je shvatajući grešku odmah izbrisao".

Odbornici Skupštine grada Beograda danas treba da raspravljaju o izmenama Regionalnog prostornog plana administrativnog područja Beograda i raspodeli neto dobiti iz 2017. godine javnih preduzeća čiji je osnivač grad.

Na dnevnom redu sednice gradskog parlamenta su i izmena Odluke o lokalnim administrativnim taksama, godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za 2018. godinu i izveštaj o stanju bezbednosti saobraćaja u glavnom gradu za prošlu godinu.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skupština grada osudila ponašanje Veselinovića

Izvor: Mondo, 25.Sep.2018

Skupština grada usvojila je zaključak kojim se osuđuje govor mržnje odbornika Saveza za Srbiju i jednog od lidera SZS Željka Veselinovića, kojim je uvredio premijerku, jer se time narušava ugled i dostojanstvo gradskog parlamenta...Foto: MONDO/Petar Stojanović..Zaključak je usvojen na predlog...

Nastavak na Mondo...

Skupština Beograda osudila govor mržnje Veselinovića bez SZS

Izvor: N1 televizija, 25.Sep.2018

Ne smiruju se političke rasprave u vezi sa objavom predsednika sindikata Sloga Željka Veselinovića u kojoj je vređao premijerku Anu Brnabić. Nakon sinoćnje poruke lidera SNS Aleksandra Vučića stranačkim kolegama, ali i nakon žestoke rasprave u Skupštini Srbije, o Veselinovićevoj objavi raspravljalo...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.