Opozicija osvojila Budimpeštu na lokalnim izborima u Mađarskoj

Izvor: Danas, 14.Okt.2019, 00:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija osvojila Budimpeštu na lokalnim izborima u Mađarskoj

Kandidat podržan od nekoliko opozicionih stranaka Gergelji Karačonji izabran je za gradonačelnika Budimpešte na današnjim lokalnim izborima u Mađarskoj pošto je pobedio aktuelnog prvog čoveka glavnog grada, kandidata vladajuće stranke Fides premijera Viktora Orbana. Članak Opozicija osvojila Budimpeštu na lokalnim izborima u Mađarskoj se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čanak: Mađari glasali protiv populizma i pokazali da se vlast ne osvaja bojkotom

Izvor: Danas, 14.Okt.2019

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak čestitao je danas građanima Mađarske na "pobedi demokratije nad autokratijom Viktora Orbana, jednog od najdestruktivnijih evropskih populista" i ocenio da su i lokalni izbori u Mađarskoj pokazali da je mirna smena vlasti moguća samo na izborima,...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.