Oglasio se novi ukrajinski ministar: Učiniću sve što je moguće i nemoguće

Izvor: B92, 10.Sep.2023, 23:01

Oglasio se novi ukrajinski ministar: "Učiniću sve što je moguće i nemoguće"

Moja dužnost kao načelnika resora odbrane je da učinim "sve što je moguće i nemoguće" kako bi ukrajinski vojnici dobili sve što im je potrebno.

To je danas izjavio novoimenovani ministar odbrane Ukrajine Rustem Umerov.

On je istakao potrebu uvođenja nove filozofije odnosa prema vojnicima i dodao da su, kao što je rekao i predsednik Volodimir Zelenski, najveći prioritet vojnici i njihova bezbednost.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Moramo da uvedemo novu filozofiju kako se ophoditi prema ratnicima. Moja odgovornost kao ministra odbrane je da učinim sve što je moguće i nemoguće da osiguram da naši vojnici budu obezbeđeni i opremljeni svime što im je potrebno", rekao je Umerov na godišnjem sastanku Jaltinske evropske strategije (IES), prenosi Interfaks Ukrajina.

To, kako je naveo, uključuje oružje, vojnu opremu, uniforme, ličnu zaštitnu opremu, hranu, lekove, zdravstvenu zaštitu, obrazovanje, ljudske resurse, regrutovanje, pa čak i ceremonije sahrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Umerov: Treba da uvedemo novu filozofiju odnosa prema vojnicima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Sep.2023

Novoimenovani ministar odbrane Ukrajine Rustem Umerov rekao je danas da je njegova dužnost kao načelnika resora odbrane da učini "sve što je moguće i nemoguće" kako bi ukrajinski vojnici dobili sve što im je potrebno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.