Oglasio se Putin: Učinili smo sve što smo mogli

Izvor: B92, 21.Feb.2022, 16:35

Oglasio se Putin: "Učinili smo sve što smo mogli"

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da je Rusija uradila sve što je mogla da smiri krizu u Ukrajini.

"Aktuelne kijevske vlasti nemaju nameru da realizuju Minske sporazume. Štaviše, oni su to javno više puta saopštili i na najvišem državnom nivou i na nivou ministara inostranih poslova, Saveta bezbednosti", rekao je Putin na sednici Saveta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bezbednosti.

Putin je napomenuo da je priznanje LNR I DNR blisko povezano sa bezbednosnim pitanjima u svetu, a posebno u Evropi, prenose RIA Novosti.

Istakao je da je državni udar u Ukrajini 2014. godine bio krvav. Kako je konstatovao, kijevske vlasti su dva puta sprovele vojne kaznene operacije u Donbasu.

"Sudeći po svemu, svedoci smo eskalacije situacije po treći put", rekao je Putin.

Istakao je da će se, ako Ukrajina bude primljena u NATO, pretnje Ruskoj Federaciji višestruko povećati.

On je rekao da su ukrajinske vlasti dva puta sprovodile kaznene operacije u Donbasu, a da se sada eskalacija dešava treći put. Prema njegovim rečima, Rusija je u početku učinila sve da se nesporazumi reše mirnim putem.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je na sednici da Ukrajina ima više mogućnosti za nuklearno oružje od Irana i Severne Koreje.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev rekao je da Zapad želi da izmeni globalnu mapu, ali na štetu ruskih granica.

Kako se čulo na sednici, Ukrajini nije potreban Donbas, već žele da ga iskoriste kao sredstvo ucene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PUTIN DANAS PRIZNAJE DONJECKU I LUGANSKU REPUBLIKU! Održana hitna sednica Saveta bezbednosti u Kremlju

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2022

Tok događaja pokazuje da aktuelne vlasti u Ukrajini ne nameravaju da realizuju Minske sporazume..Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je danas na vanrednoj sednici Saveta za nacionalnu bezbednost, da je glavni cilj tog sastanka da se utvrde koraci u vezi sa krizom u Donbasu, posebno imajući u vidu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.