Izvor: RTS, 17.Maj.2021, 11:16

Održana plenarna sednica na samitu Brdo–Brioni

Lideri Zapadnog Balkana sastali su se na samitu, u okviru procesa Brdo–Brioni, koji se održava u Sloveniji. Srpsku delegaciju predvodi predsednik Aleksandar Vučić.
Održana je plenarna sednica samita, nakon koje će biti objavljeni zaključci i deklaracija.

Na plenarnoj sednici nije bilo reči o non-pejperima, nezvanično saznaje dopisnik RTS-a.
Posle sednice učesnici prisustvuju radnom ručku, a zatim se očekuje obraćanje medijima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Kako javlja dopisnik RTS-a, predsednik Vučić neće prisustvovati poslednjem delu samita Brdo–Brioni, jer putuje u Brisel.

Predsednika Vučića dočekali su slovenački predsednik Borut Pahor i predsednik Hrvatske Zoran Milanović.

Proces Brdo-Brioni je slovenačko-hrvatska inicijativa, pokrenuta 2010. godine, u nastojanju da poveća poverenje između zemalja u regionu i pomogne im da se pridruže Evropskoj uniji.
Prošle godine je dva puta odlagano održavanje samita zbog epidemijske situacije. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Održan samit Procesa Brdo-Brioni

Izvor: Beta Video, 17.Maj.2021

BRDO KOD KRANJA - Samit Procesa Brdo-Brioni, inicijative koju su 2010. godine pokrenule Hrvatska i Slovenija kako bi se ubrzalo približavanje Zapadnog Balkana Evropskoj uniji. Učestvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. (pokrivalice) Beta/MOD

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Dnevnik u 19 (17.5.2021)

Izvor: N1 televizija, 17.Maj.2021

Da li vakcinacija u javnom sektoru postaje obavezna? Vojni sindikat obelodanio dokument u prema kojem se protiv pripadnika Vojske koji odbijaju da se vakcinišu predviđaju disciplinske mere. Ministarstvo odbrane saopštilo da je obaveza uvedena zbog slabog odziva. Da li su najave o potpunom popuštanju...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.