Odgovor Uprave za investicije i održiv razvoj

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jul.2018, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odgovor Uprave za investicije i održiv razvoj

Odgovor se objavljuje bez komentara i ispravki

PREDMET: Demant (Odgovor)

Povodom teksta koji je objavljen na portalu Srbija danas pod nazivom “Nova afera u Paraćinu: Umesto zavešenog fudbalskog terena vrednog milione – GOMILA GOLE ZEMLjE?!” objavljenog u petak 15.juna 2018.godine na osnovu Zakona o informisanju tražimo da se na portalu Srbija danas objavi sledeći demanti (Odgovor) Uprave za investicije i održivi razvoj:

Neistina je: ''teren je trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da bude završen 31.marta''

Ugovor za izgradnju fudbalskog terena u Izvoru je zaključen 07.09.2017.godine. Na zahtev izvođača radova a usled obilnih padavina u predhodnom periodu i uz saglasnost nadzornog organa zaključen je aneks ovog ugovora na osnovu koga se održuje rok za završetak radova i to 30.06.2018.godine. Aneks ugovora je objavljen na portalu javnih nabavki 29.03.2018.godine.

Na deo teksta u kome se navodi: ''Tamo smo zatekli nekakvu zemljanu površinu koja nikako ne deluje kao moderan fudbalski teren, koji je trebalo da bude završen pre tri meseca, a pri tome plaćen milione!'' odgovoaramo: Predmetnim ugovorom predviđena je izgradnja fudbalskog terena (pripremni radovi, zemljani radovi i radovi na ozelenjavanju). U ovom trenutku završeni su svi radovi i čeka se da posađena trava nikne i pokosi se kako bi se okončali kompletni radovi po predmetnom ugovoru.

Neophodno je naglasiti da je Uprava za investicije i održivi razvoj ovaj postupak javne nabavke sprovela u skladu sa zakonom, da se svi radovi izvode u skladu sa pravilima struke za odnosnu vrstu radova i da kvalitet i količinu izvedenih radova potvrđuju stručna lica sa odgovarajućim licencama pa je potpuno jasno da su svi navodi iz teksta koji je predmet ovog demantija potpuno tendenciozno stavljeni u kontekst kršenja zakona, a što je rezultat neznanja i nerazumevanja procesa koji su predmet navedenih ugovora.

Ovom prilikom dobronamerno obaveštavamo novinare portala Srbijadanas da fudbalski tereni i jesu zemljane površine na kojima je zasađena trava.

Na deo teksta u kome se navodi ''da je Direkcija za izgradnju opštine potpisala krajem novembra 2016. godine sa Putotehnom DOO ugovor o izgradnji seoskih puteva koji su trebalo da budu gotovoi takođe do 31.marta'' PONAVLjAMO odgvoor JP Direkcije za izgradnju opštine Paraćin koji ne adresu portala Srbijadanas poslat 08.juna 2018.godine i koji do danas nije objavljen u celosti iako za to postoji zakonska obaveza po članu 83. 86. i 87. Zakona o javnom informisanju.

Ugovor br. 2252/16 od 25.11.2016.godine koji za predmet ima izgradnju ulica u Donjem Vidovu, Plani, Svojnovu, Buljanu, Trešnjevici, Donjoj Mutnici, Mirilovcu, Izvoru i Krežbincu zaključen je sa grupom ponuđača koju čine Putotehna doo i PZP Kragujevac (preko 100 radnika).

Dana 30.11.2016 godine formirana je Uprava za investicije i upravljanje imovinom.

Dana 12.12.2016 godine zaključen je Ugovor o ustupanju ugovora koji je kod JP Direkcija zaveden pod br. 2252-1/2016.

1. Izgradnja ulice Učiteljica Julijana u Donjoj Mutnici

Izgradnja ove ulice je planirana u ukupnoj dužini od 200 m ali je realizovana u ukupnoj dužini od 80 m2, jer su građani tražili izmeštanje trase ulica u odnosu na stanje na terenu. Parcela kp.br. 5045 KO Donja Mutnica koja je ukupne površine 1589m2 nalazi se u svojini Opštine Paraćin i na tom delu su realizovani radovi u svemu prema odredbama ugovora. Međutim, zbog zahteva za izmeštanje trase od strane samih građana i imovinsko-pravnih problema radovi nisu mogli biti nastavljeni i na preostalom delu planirane trase puta. Iz navedenog konstatujemo da su navodi iz teksta neistiniti budući da je ulica i plaćena samo u delu koji je izgrađen.

2. Izgradnja Ulice Šajin potok u Izvoru

Radovi na izgradnji ove ulice nisu nastavljeni prema planu realizacije ugovora zbog radova drugih izvođača na završetku radova izgradnje na kanalima u toj ulici a što je bio i predmet zahteva izvođača za produžetak radova od 01.02.2018 godine zbog koga je zaključen Aneks ugovora dana 05.02.2018 godine kojim je rok za izvođenje radova produžen do 31.07.2018 godine, tako da će isti biti završeni u roku koji je definisan aneksom. Naime, kuće u ovoj ulici bile su pogođene bujičnom poplavom koja je ugrozila objekte 2014.godine pa je najpre ugovorena izgradnja betonskih kanala za odvođenje bujičnih voda što je i bio glavni zahtev meštana. Radovi na betonskim kanalima za odbranu od poplava i rešavanje imovinskigh-problema koji su usporili radove razlog su za produženje rokova radova na asfaltiranju ove ulice.

UPRAVA ZA INVESTICIJE I ODRŽIVI RAZVOJ

Načelnik

Vojislav Vasić

15.06.2018. godine

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.