Izvor: Nezavisne Novine, 10.Feb.2016, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbor Skupštine Srbije dao saglasnost na sporazum NATO

BEOGRAD - Odbor Skupštine Srbije za odbranu i unutrašnje poslove dao je saglasnost na potvrđivanje sporazuma Srbije i Organizacije NATO za podršku i nabavku /NSPO/ o saradnji u oblasti logističke podrške.

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Zoran Đorđević rekao je da je Srbija pristupanjem NATO programu Partnerstvo za mir iskazala interesovanje i za učešće u multinacionalnim operacijama, a da se sporazumom, osim ostalog, smanjuju troškovi za učešće >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Srbije tim operacijama.

On je naveo da bi se stupanjem u ugovorni odnos sa NATO ispunili uslovi za uvećanje efikasnosti logističke podrške, a ujedno smanjili troškovi angažovanja u multinacionalnm operacijama i dostizanja interoperabilnosti oružanih snaga sa snagama država članica Alijanse.

Đorđević je naveo i da će se potpisivanjem sporazuma stvoriti pravni osnov za uništavanje viška ubojitih sredstava u Tehničko-remontnom zavodu Kragujevac, gdje je predviđeno uništavanje oko 4.000 tona ubojitih sredstava.

Sporazum Srbije i NSPO o saradnji u oblasti logističke podrške potpisan je septembra 2015. godine.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Srbija - Odbor dao saglasnost na sporazum sa NATO

Izvor: Cafe.ba, 10.Feb.2016

Odbor Skupštine Srbije za odbranu i unutrašnje poslove dao je saglasnost na potvrđivanje sporazuma Srbije i Organizacije NATO za podršku i nabavku NSPO o saradnji u oblasti logističke podrške.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.