Od 24. marta na Kosovu više ne važi pozivni broj Srbije

Izvor: B92, 20.Mar.2018, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Od 24. marta na Kosovu više ne važi pozivni broj Srbije"

Telekom Kosova saopštio je da se od 24. marta na Kosovu neće koristiti međunarodni pozivni broj 381 Srbije, 386 Slovenije i 377 Monaka.

Navedeno je da će se koristiti samo 383, koji je dodeljen Kosovu, prema dogovorima Beograda i Prištine.

Međunarodni pozivni broj 381 je na Kosovu nastavljen da se koristi i posle ulaska međunarodnih mirovnih snaga.

"Sporazumom o telekomunikaciji koji je postignut u Briselu između Kosova i Srbije, uz posredovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << EU, je omogućio da ITU odredi Kosovu međunarodni pozivni broj 383, utvrđujući da je Regulatorni autoritet za elektronske i poštanske komunikacije Kosova (AKREP) jedini administrator koji može da komunicira i koordiniše adekvatne aktivnosti sa ITU", navodi se u saopštenju.

Prema ovom sporazumu, 383 je jedini međunarodni pozivni broj koji će se koristiti na Kosovu.

Prema istom sporazumu, na Kosovu će biti omogućen neometan rad "Telekoma Srbije" a MTS će dobiti i privremenu dozvolu za mobilnu telefoniju koja treba da bude registrovana prema zakonima Kosova.

Dodeljivanjem Kosovu pozivnog broja 383, svi međunarodni pozivni brojevi koje koriste fiksni i mobilni provajderi na Kosovu – 381, 377, 386 neće više biti korišćeni na Kosovu.
Pogledaj vesti o: Telekom Srbija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od 24. marta na Kosovu više ne važi pozivni broj Srbije

Izvor: Radio 021, 20.Mar.2018

Telekom Kosova saopštio je da se od 24. marta na Kosovu neće koristiti međunarodni pozivni broj 381 Srbije, 386 Slovenije i 377 Monaka...Navedeno je da će se koristiti samo 383, koji je dodeljen Kosovu, prema dogovorima Beograda i Prištine. Međunarodni pozivni broj 381 je na Kosovu nastavljen da...

Nastavak na Radio 021...

Kancelarija za KiM: Pozivni broj 381ostaje

Izvor: Mondo, 20.Mar.2018

Nakon što je sa Kosova saopšteno da se od 24. marta na Kosovu neće koristiti međunarodni broj Srbije, iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju to dematuju i kažu da je to "najobičnija laž"...Foto: MONDO/Predrag Vujić..Za Srbe na Kosovu i Metohiji se ništa neće menjati ni u fiksnoj ni u mobilnoj...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.