Obrt u slučaju potonulog broda - Turska tvrdi da nije bio ruski VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 17.Jan.2021, 13:18

Obrt u slučaju potonulog broda - Turska tvrdi da nije bio ruski VIDEO/FOTO

Istanbul -- Šest osoba je spaseno, a četiri su poginule kada je ukrajinski teretni brod sa 12 članova danas potonuo pored obale turske crnomorske provincije Bartin.

"Šest osoba je spaseno sa teretnog broda", rekao je guverner provincije Sinan Guner, a preneo TAS S pozivajući se na Anadoliju.

U međuvremenu, stigle su i loše vesti, pošto je guverner Guner saopštio da su četiri osobe sa broda poginule i da su njihova tela pronađena.

"Brod je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potonuo zbog loših vremenskih uslova. Četiri osobe su nastradale. Potraga je prekinuta zbog velikih talasa, ali helikopteri nadleću područje", naglasio je guverner.

Prvobitna informacija glasila je da je brod bio ruski, međutim, RIA novosti navode da je u pitanju brod koji je plovio pod zastavom države Palau, a u vlasništvu je ukrajinske kompanije i skinut je iz ruskog registra 1997. godine.

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine je potvrdilo da je na brodu bilo 10 ukrajinskih državljana, kao i dva ruska.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

UKRAJINSKI BROD POTONUO KOD TURSKE: 4 mornara poginula, 6 spaseno! Svemu kumovali loši vremenski uslovi

Izvor: Kurir, 17.Jan.2021

Šest ljudi je spaseno, a četiri su poginule kada je ukrajinski teretni brod sa 12 članova posade danas potonuo pored obale turske crnomorske provincije Bartin.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.