Obradović poziva na blokadu izbora u četiri opštine

Izvor: RTS, 13.Feb.2020, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović poziva na "blokadu" izbora u četiri opštine

Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović pozvao je danas predsednike opština u kojima vlast drži opozicija – Milana Stamatovića (Čajetina), Nebojšu Zelenovića (Šabac), Sašu Paunovića (Paraćin) i predsednika Starog grada Marka Bastaća da ne "predaju svoje gradove bez borbe" i da tako nateraju vlast da izbore odloži.
Boško Obradović objašnjava da četiri opštine ne treba da izađu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na izbore, već da se solidarišu sa svim drugim građanima Srbije, a kao način da se natera vlast da se izbori odlože vidi u blokadi izbora u tim gradovima.
Obradović tako poziva Zelenovića, Paunovića i Bastaća da "svoje opštine" proglase "slobodnim" i da poruče vlasti da se u njima neće održati lokalni izbori dok ne budu "organizovani pošteni i slobodni izbori u čitavoj Srbiji".
"To znači, mi ne predajemo gradove bez borbe, neka dođu da nas hapse, neka nas smenjuju, uvode privremene uprave, neka pokušaju bilo šta, ali ne mogu uhapsiti četiri grada i opštine i sve zaposlene u njima, odbornike, članove veća i članove stranaka iz opozicije i sve nas koji ćemo doći da ih branimo", poručio je Obradović novinarima danas u skupštini.
Lider Dveri smatra da bi na taj način došlo do odlaganja izbora koji bi trebalo da budu održani 26. aprila.
Ocenjuje da u ovom trenutku ne treba da postoje bilo kakve podele ili pukotine, jer je jedino rešenje da se, kako kaže, delegitimiše vlast tako što se neće učetsvovati u "lažnom procesu".
Takva strategija bi, smatra Obradović, bila šah-mat za Srpsku naprednu stranku.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Boško isplanirao "blokadu" izbora: Pozvao predsednike opozicionih opština da onemoguće izjašnjavanje birača

Izvor: Večernje novosti, 14.Feb.2020, 11:06

Lider Dveri pozvao predsednike "opozicionih" opština da se organizuju i onemoguće izjašnjavanje birača na proleće. Paunović: Za sprečavanje građana da glasaju predviđena je krivična odgovornost PREDSEDNIK Dveri Boško Obradović pozvao je juče lidere "opozicionih" opština...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.