Obradović: Skupština nema legitimitet da menja Ustav, bojkotovati referendum

Izvor: Beta, 12.Jun.2021, 14:19

Obradović: Skupština nema legitimitet da menja Ustav, bojkotovati referendum

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da sadašnji saziv Skupštine Srbije, koji je izabran, kako je ocenio, na lažnim, nedemokratskim i protivustavnim izborima prošle godine, nema legitimitet da pokreće ustavne reforme."Parlament bez opozicije nije mesto u kome može da se diskutuje o tako ozbiljnoj temi. O tome može da se debatuje tek nakon sledećih izbora u nekoj normalnoj parlamentarnoj atmosferi u kojoj bismo razgovarali da li su nam uopšte potrebne promene Ustava i kakve", kazao je Obradović na konferenciji za novinare u Novom Sadu, a saopštile Dveri.Istakao je da se Dveri protive započetoj skupštinskoj proceduri za ustavnu reformu u oblasti pravosudja i da će pozvati gradjane na bojkot referenduma na tu temu ako do njega dodje."Za Srbiju su danas najvažniji vanredni izbori na svim nivoima, a pre svega vanredni republički parlamentarni izbori kako bi se normalizovao rad skupštine. Ali, ono što je veoma važno naglasiti danas ovde u Novom Sadu jeste da su nam istovremeno sa republičkim potrebni i vanredni pokrajinski izbori za poslanike Skupštine AP Vojvodine, u kojoj takodje nema opozicije", naveo je on.Rekao je da u toku sledeće godine treba održati i vanredne lokalne izbore u svim gradovima i opštinama Srbije jer su, kako je ocenio, ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obradović: Skupština nema legitimitet da menja Ustav, bojkotovati referendum

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Jun.2021

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da sadašnji saziv Skupštine Srbije, koji je izabran, kako je ocenio, na lažnim, nedemokratskim i protivustavnim izborima prošle godine, nema legitimitet da pokreće ustavne reforme.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Boško Obradović pozvao građane da bojkotuju referendum o promeni Ustava

Izvor: N1 televizija, 12.Jun.2021

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da se taj pokret protivi proceduri za ustavnu reformu u oblasti pravosuđa koja je započeta u Skupštini i pozvao građane na bojkot referenduma na tu temu.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.