Obnovljena tradicija radne večere: Borell sa liderima Z. Balkana kao kontinuitet angažmana EU

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Maj.2021, 15:02

Obnovljena tradicija radne večere: Borell sa liderima Z. Balkana kao kontinuitet angažmana EU

Lider iz zemalja Zapadnog Balkana, će u utorak, 18 maja u Briselu učestvovati na radnoj večeri čiji je domaćin šef evropske diplomatije, Josep Borell (Žozep Borelj). Portparol Evropske unije (EU), Peter Stano je novinarima rekao da nakon što određeno vreme nije bilo specifičnih kontakata, visoki evropski predstavnik za spoljnu politiku i bezbednost, je odlučio je od obnovi tu tradiciju koja je postojala prije par godina i da ima redovne kontakte sa partnerima iz regiona. „Večera je logički...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Borelova večera: Meni spreman, da li će biti apetita?

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Maj.2021

Lideri šest zemlja zapadnog Balkana okupiće se u utorak (18. maj) u Briselu na već tradicionalnoj večeri koju organizuje šef diplomatije EU. Još je Federika Mogerini započela praksu da okupi lidere iz regiona kako bi u manje formalnoj atmosferi razmotrili situaciju u regionu i odnose s EU ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.