Objašnjena procedura: Evo na koje sve destinacije će Vlada Srbije slati avione po naše državljane

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Mar.2020, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objašnjena procedura: Evo na koje sve destinacije će Vlada Srbije slati avione po naše državljane

U proseku će dva aviona dnevno ići po "zarobljene" državljane.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da vlada planira da, u proseku, dva puta dnevno šalje avione Er Srbije kako bi prevezli srpske državljane koji su ostali "zarobljeni" u inostranstvu, a nakon što je obustavljen međunarodni saobrahaj zbog virusa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << korona.

Istovremeno, Dačić je poručio da je nerealno očekivati da će avioni biti upućivani u Peru, Šri Lanku, na Bali...

- Moraju na neki način da se domognu do nekih drugih destinacija, do kojih možemo da ''dobacimo'' - naglasio je Dačić.

Ministar je ponovio i da je potvrđena infekcija kod još jednog člana Misije Srbije pri međunarodnim organizacijama u Ženevi.

Dačić je rekao da on nije ni primljen u bolnicu u Ženevi, iako mu je konstatovano teško stanje.

- Jedva smo postigli da ode u Bern u bolnicu, ali iako mu je jedno plućno krilo praktično otkazalo, oni hoće da ga otpuste, kažu da ide kući i pije paracetamol - kritikovao je Dačić postupak švajcarskih lekara i vlasti.

On je istakao da je Ministarstvo spoljnih poslova, s tim u vezi, uputilo protest.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Dačić: Avioni dva puta dnevno po zarobljene građane

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Mar.2020, 11:27

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da će Vlada Srbije dva puta dnevno slati avione po građane koji ne mogu da se vrate iz inostranstva...On je za TV Hepi rekao da će prednost imati studenti, osobe koje su na lešenju u inostranstvu i oni koji su zaglavljeni na aerodromima...Dačić...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.