Obaranje aviona smišljena provokacija

Izvor: RTS, 25.Nov.2015, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Obaranje aviona smišljena provokacija"

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov ističe da obaranje ruskog aviona od strane Turske izgleda kao smišljena provokacija, prenosi “Raša tudej”.
"Ozbiljno sumnjamo da je ovaj akt bio slučajan. Izgleda kao dobro smišljena provokacija", napominje Lavrov.
Rusija nema nameru da ratuje protiv Turske, ali će razmotriti svoje odnose sa Ankarom pošto su turski lovci oborili ruski avion "Su-24" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u pograničnom području Sirije i Turske, rekao je Lavrov, ali nije obelodanio moguće mere koje bi Moskva mogla da sprovede.
Kaže da se odnos Rusije prema turskom narodu nije promenio.
"Imamo samo neka pitanja o turskom rukovodstvu", naglasio je Lavrov.
Prema njegovim rečima, obaranje ruskog borbenog aviona je usledilo pošto su ruske snage izvele vazdušne udare na naftnu infrastrukturu koje kontrolišu ekstremističke grupe na granici Sirije i Turske.
Ruski ministar spoljnih poslova kaže i da su "teroristi" koristili tursku teritoriju za pripremanje napada na druge zemlje.
 
Pogledaj vesti o: Sirija,   Moskva

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija: Proširenje sankcija SAD su geopolitičke igre

Izvor: Vostok.rs, 26.Nov.2015, 11:07

26.11.2015. -..Ministarstvo spoljnih poslova Rusije osudilo je proširenje sankcija protiv Rusije koje je Vašington uveo nazvavši ih geopolitičkim igrama koje bi trebalo odavno ostaviti iza sebe i posvetiti se formiranju zajedničkog fronta u borbi protiv terorizma...Vašington je objavio da je u...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.