Obama potvrdio ostavku Dejlija

Izvor: B92, 10.Jan.2012, 08:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama potvrdio ostavku Dejlija

Vašington -- Američki predsednik Barak Obama potvrdio je ostavku šefa njegovog kabineta Vilijama Dejlija, samo godinu dana pošto je postavljen na tu funkciju.

Zbog prebacivanja obaveza sa šefa kabineta na višeg pomoćnika predsednika SAD Pita Rouza, obaveze Dejlija su bile znatno smanjene, ali niko nije očekivao da će dati ostavku pre predsedničkih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izbora, koji će biti održani u novembru.

Dejlija, koji se vraća u Čikago, gde je njegova porodica politička dinastija, zameniće sadašnji direktor budžeta Bele kuće Džek Lu, naveo je AP.

Na mesto šefa kabineta Dejli je došao kako bi poboljšao odnose između Bele kuće i poslovne zajednice, kao i odnose s predstavnicima republikanaca.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.