Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Dec.2014, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama potpisao zakon ali nema novih sankcija Rusiji

Američki predsjednik Barak Obama potpisao je zakon kojim se omogućava uvođenje novih sankcija Rusiji zbog njene umješanosti u ukrajinski sukob, ali je rekao sinoć da u ovoj fazi nema namjeru da uvodi nove sakncije.

"Ovaj zakon daje administraciji dodatna ovlaštenja (da uvode sankcije) koja mogu biti upotrebljenja kada to nalože okolnosti", rekao je Obama u saopštenju.

Američki predsjednik je rekao da želi da nastavi blisku saradnju sa svojim evropskim saveznicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << i partnerima da "odgovori na razvoj ukrajinske situacije".

"Nastavićemo ponovo da procjenjujemo i da prilagođavamo naše sankcije u zavisnosti od stava Rusije", dodao je on.

Obama je ponovo pozvao Moskvu da okonča okupaciju i pokušaj aneksije Krima i da prestane da podržava separatiste na istoku Ukrajine.
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obama potpisao zakon, Rusija razočarana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Dec.2014

Američki predsednik Barak Obama potpisao je zakon kojim se omogućava uvođenje novih sankcija Rusiji zbog njene umešanosti u ukrajinski sukob, ali je rekao sinoć da u ovoj fazi nema nameru da uvodi nove sankcije. Rusko Ministarstvo inostranih poslova saopštilo je danas da je duboko razočarano....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.