Obama dolazi u Beograd?

Izvor: Vesti-online.com, 28.Feb.2015, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama dolazi u Beograd?

Posle Niksona, Forda i Kartera, Srbiju će na jesen najverovatnije posetiti i američki predsednik Barak Obama. Naime, Džon Keri obećao je da će Obami preneti Dačićev poziv da poseti Srbiju.

Poslednji američki predsednik u Beogradu je bio pre 30 godina, a Tito je čak ugostio trojicu njih.

Na sastanku u Vašingtonu Keri je podržao napredak u Briselskom dijalogu, reforme koje Srbija sprovodi, liderske >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << korake u stabilizaciji Balkana i izrazio želju da će SAD imati dobre odnose sa Srbijom.

- Mislim da je to veliko priznanje za Srbiju, i velika pohvala i satisfakcija za sve ono što je Srbija uradila proteklih godina, istakao je Dačić.

Iako je poseta politička manifestacija, kako kaže istoričar Momčilo Pavlović, ko zna da čita diplomatski jezik jasna mu je bila poruka kada je mlađi Buš u posetu otišao Tirani, gde je podržao albansku secesiju, kao i Zagreb i Ljubljanu, a zaobišao Beograd.

- To je simbolika, zato bi eventualna poseta Obame bila poruka i Moskvi da Beograd nije samo njena emotivna i politička sfera, već i da Amerika ima svoje brojne pristalice, zaključuje Pavlović, a prenosi novosadski 021.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.