Obama: Izrael i dalje prijatelj

Izvor: B92, 23.Maj.2015, 00:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: Izrael i dalje prijatelj

Američki predsednik Barak Obama izjavio je da SAD podržavaju Izrael uprkos političkim nesuglasicama koje nikako ne znače manjak podrške dugogodišnjem savezniku.

Obraćajući se okupljenima u jednoj sinagogi u Vašingtonu, Obama je rekao da se dve vlade ne slažu po nekim pitanjima ali da to "nije kriterijum za rušenje prijateljstva".

Obama i izraelski premijer Benjamin Netanjahu se ne slažu, između ostalog, po pitanju pregovora o iranskom nuklearnom programu.

SAD i još pet velikih sila treba do 30. juna da sa Iranom postignu konačni sporazum o tom programu, za koji Netanjahu smatra da predstavlja pretnju za Izrael.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.