OPASNI DŽIHADISTA STIGAO U SARAJEVO! Umešan u NAJKRVAVIJI TERORISTIČKI NAPAD u Evropi, sada izručen Bosni

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jan.2020, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPASNI DŽIHADISTA STIGAO U SARAJEVO! Umešan u NAJKRVAVIJI TERORISTIČKI NAPAD u Evropi, sada izručen Bosni

Abaz je u Drezdenu uhapšen na osnovu poternice belgijske policije.

Adis Abaz, državljanin BiH poreklom iz Zenice koji je prošle godine uhapšen u Nemačkoj zbog sumnje da je nabavio oružje teroristima koji su 13. novembra 2015. godine u klubu "Bataclan" i obližnjim ulicama Pariza ubili 131 osobu, a 413 ih teže ili lakše ranili, izručen je juče Bosni i Hercegovini.

Danas mu je u Sudu BiH, a po potvrđivanju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << optužnice za trgovinu narkoticima, održano ročište prema predlogu Tužilaštva za produženje pritvora, potvrđeno je u Sudu BiH.

Njegov advokat Senad Kreho potvrdio je da je Abaz izručen BiH juče posle podne, po poternici za trgovinu narkoticima.

- On je u Belgiji oslobođen svih optužbi da je podržavao teroriste i da ima veze s prodajom naoružanja – kaže Kreho za Avaz.

Adis Abaz, osumnjičeni za teroristički napad u Parizu, protivi se izručenju iz Njemačke - https://t.co/jtu0OW0Q7S pic.twitter.com/RYfGznNW0E

— trebevic info portal (@trebevicnet) July 11, 2019

Abaz je u Drezdenu uhapšen na osnovu poternice belgijske policije, u kojoj se tereti za podržavanje terorističke organizacije, koja se dovodi u vezu s napadima u Parizu.

Njega je tražila i BiH s obzirom na to da je Interpol, takođe, raspisao poternicu za njim, na zahtev suda, ali zbog trgovine narkoticima.

Ovaj Zeničanin, kako su tada objavili mediji, bio je usko povezan s trgovcem oružjem Nikolasom Grbešom, kojeg vlasti u Belgiji povezuju s napadačima na briselski aerodrom 2016. godine.

Zanimljivo je da je Grbeša uhapšen u novembru 2018. godine u Sarajevu, nekoliko dana pre nego što je Abaz pobegao iz države. Grbeša je u ekstradicijskom postupku izručen Belgiji.

Belgija ga je odlučila ipak izručiti na zahtev Ministarstva pravde BiH, prenosi Srpskainfo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Belgija izručila Adisa Abaza Bosni i Hercegovini

Izvor: RTS, 20.Jan.2020

Belgija je izručila Bosni i Hercegovini Adisa Abaza, koji se povezuje sa terorističkim napadima u Parizu 2015. godine. Abaz je izručen po poternici za trgovinu narkoticima, prenosi Avaz. . Državljanin BiH Adis Abaz, koji...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.