Izvor: Blic, 03.Apr.2009, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OECD objavila listu zemalja koje ne sarađuju

Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) objavila je listu "poreskih rajeva", kao i crnu listu na kojoj su Kostarika, Malezija, Filipini i Urugvaj, nakon odluke G20 da preduzme mere protiv zemalja koje ne sarađuju po pitanju poreza.

Na listi su zemlje koje nikada nisu poštovale međunarodne poreske standarde, saopštila je OECD.Druga lista 38 zemalja, među kojima su Monako, Lihtenštajn, Holandija, Švajcarska, Luksemburg i Belgija, odnosi se na zemlje koje su se obavezale >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da poštuju pravila OECD, ali ih se ne pridržavaju u potpunosti.

Na samitu u Londonu G20 je danas odlučila da preduzme mere protiv zemalja koje ne sarađuju, među kojima su "poreski rajevi" i od OECD zatražila da objavi listu zemalja na koje se to odnosi. OECD je na svom sajtu objavila i listu zemalja koje se pridržavaju međunarodnih pravila, među kojima su Francuska, Rusija, SAD i Kina.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OECD objavio listu poreskih rajeva

Izvor: B92, 03.Apr.2009

Pariz -- Organizacija za privrednu saradnju i razvoj (OECD) je objavila "crnu listu poreskih rajeva" na kojoj se nalaze Kostarika, Malezija, Filipini i Urugvaj...Registrovane firmi u "poreskim rajevima" je izvor mnogih finansijskih zloupotreba..Objavljivanje ove liste usledilo je nakon obećanja za borbu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.