OD POČETKA GODINE IMAĆEMO U UPOTREBI HIPERSONIČNU RAKETU Putin otkrio novo rusko moćno oružje, Zapad u strahu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Nov.2021, 20:45

"OD POČETKA GODINE IMAĆEMO U UPOTREBI HIPERSONIČNU RAKETU" Putin otkrio novo rusko moćno oružje, Zapad u strahu!

Rusija je razvila hipersonično oružje sa maksimalnom brzinom od 9 maha, otkrio je predsednik Rusije Vladimir Putin u utorak, na investicionom forumu VTB "Rusija Zove".

Obraćajući se okupljenim stručnjacima, Putin je razvoj brzih raketa nazvao "neophodnim" odgovorom na dejstva Zapada".

Iako još nije obavestio o zvaničnom imenu novog oružja - naglasio je da mu nije cilj da preti, već >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da da do znanja Zapadnim "silama" da zaustave rapidno naoružavanje u blizini ruskih granica.

- Već smo uspešno sproveli testove, a od početka godine imaćemo u upotrebi hipersoničnu raketu morskog baziranja brzine 9 maha - rekao je Putin.

Razvoj ruskog oružja ne sastoji se više samo u raketama - Putin je naglasio kako aktivno rade na "laserskim i robotskim tipovima naoružanja".

Javnost spekuliše da se je to oružje Cirkon, o kome se tajno govorilo već dugo vremena, kako prenosi RT.

Same rakete daće prednost Rusiji na moru, jer mogu da razore američke avionosače, pritom dostižu veoma veliku brizinu i protivraketni sistemi ne mogu da ih pogode - dok njihov domet je nekoliko hiljada kilometara. 

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RT: Rusija će predstaviti novo hipersonično oružje – Putin

Izvor: Vostok.rs, 01.Dec.2021, 10:28

Rusija je razvila hipersonično oružje sa maksimalnom brzinom od devet maha, otkrio je predsednik Vladimir Putin na VTB investicionom forumz „Rusija zove!”. Obraćajući se okupljenim ekspertima, Putin je razvoj brzih raketa nazvao „neophodnim“ odgovorom na „akcije Zapada“. „Već...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.