Novi sukobi u blizini Tripolija! HAFTAR JURIŠA KA TRIJUMFU: PALA DVA BITNA GRADA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Apr.2019, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi sukobi u blizini Tripolija! HAFTAR JURIŠA KA TRIJUMFU: PALA DVA BITNA GRADA!

U blizini Tripolija izbili su novi sukobi između provladinih i pobunjeničkih snaga sa istoka Libije, koje prevodi komandant Kalifa Haftar.

Sukobi između Haftarovih i provladnih snaga vode se u tri predrađa na jugu Tripolija, gde je sedište međunarodno priznate vlade.

Snage UN u prestonici zemlje su u povišenom stanju pripravnosti.

Međunarodno nepriznata >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Libijska nacionalna armija (LNA) saopštila je sinoć da je preuzela kontrolu nad aerodromom u predgrađu prestonice Tripolija.

Ahmed Mismari, portparol snaga lojalnih lideru međunarodno nepriznate administracije Kalife Haftara, rekao je i da su pripadnici LNA preuzeli kontroilu nad dva grada u blizini Tripolija - Tarhuanom i Azizijom.

Mismari je naveo i da je pet pripadnika LNA poginulo u borbama sa snagama lojalnim premijeru Fajezu Seraju, koga priznaje međunarodna zajednica.

Ahlàn -"seremony"😯 today #Tripoli (upon arrival #LNA forces) #Libya pic.twitter.com/YTJGxAUPMx

— M27 (@M27Unchained) 06. април 2019.

Snage pod kontrolom Sajeda imaju podršku SAD.
Pogledaj vesti o: Tripoli

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.