Novi predsednik Ukrajine već prekršio tradiciju: Na inauguraciju peške

Izvor: B92, 20.Maj.2019, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi predsednik Ukrajine već prekršio tradiciju: Na inauguraciju peške

Kijev -- Glumac Volodimir Zelenski položio je danas predsedničku zakletvu i tako stupio na čelo države.

Ceremonija je održana u parlamentu u Kijevu, a Zelenski je napustio tradiciju dolaska u konvoju vozila i umesto toga u parlament došao peške, kroz park pun ljudi.

Dok su ga pratila četiri telohranitelja, Zelenski se rukovao i pozdravljao s prisutnima, a s jednim se i slikao.

Popularni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << komičar bez političkog iskustva na izborima je ubedljivo pobedio dosadašnjeg predsednika Petra Porošenka.

Prve pretpostavke da bi se Zelenski mogao kandidovati na izborima pojavile su se pre nekoliko godina, kada je u televizijskoj seriji igrao predsednika Ukrajine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zelenski položio zakletvu pa raspustio parlament

Izvor: Danas, 20.Maj.2019

Glumac Volodimir Zelenski položio je danas predsedničku zakletvu i tako stupio na čelo države. Ceremonija je održana u parlamentu u Kijevu. Članak Zelenski položio zakletvu, u parlament došao pešice se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Došao peške, položio zakletvu i odmah raspustio parlament

Izvor: B92, 20.Maj.2019

Kijev -- Glumac Volodimir Zelenski danas je položio zakletvu kao predsednik Ukrajine i odmah raspustio parlament...Raspuštanje Vrhovne rade bilo je jedno od njegovih predizbornih obećanja, jer je Zelenski poslanike nazvao grupom ljudi koje zanima samo lično bogaćenje...Novi predsednik je pre odluke...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.