Nova premijerka Moldavije obećala jačanje veza sa EU

Izvor: B92, 15.Jun.2019, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova premijerka Moldavije obećala jačanje veza sa EU

Nova premijerka Moldavije Maja Sandu izjavila jeda će prioritet njene vlade biti unapređenje odnosa sa EU i privođenje pravdi odgovornih za zloupotrebu vlasti.

Premijerka je u subotu održala prvi sastanak vlade, nakon što je Demokratska stranka saopštila da napušta vladinu koaliciju i prepušta vlast novoj vladajućoj proruskoj i proevropskoj koaliciji.

Moldavija je zapala u političku krizu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od parlamentarnih izbora u februaru na kojima nije izabrana jasna većina u Parlamentu.

Situacija je postala posebno konfuzna prošlog vikenda kada je formirana koalicija proruskih i prozapadnih partija, koju podržavaju i Moskva i Evropljani, da bi se zajedno suprotstavili moćnom oligarhu Vladu Plahotnjuku, na čelu Demokratske stranke.

Plahotnjukove pristalice pokušale su da zadrže vlast uz podršku Ustvnog suda koji je suspendovao predsednika Igora Dodona, raspustio parlament i sazvao prevremene izbore.

Potom je poništena odluka o raspuštanju parlamenta.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nova premijerka Moldavije obećala jačanje veza sa EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Jun.2019

Nova premijerka Moldavije Maja Sandu izjavila je danas da će prioritet njene vlade biti unapređenje odnosa sa Evropskom unijom (EU) kao i privođenje pravdi svih odgovornih za zloupotrebu vlasti...Premijerka je danas održala prvi sastanak vlade, nakon što je Demokratska stranka saopštila da napušta...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.