Nova premijerka Moldavije obećala jačanje veza sa EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Jun.2019, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova premijerka Moldavije obećala jačanje veza sa EU

Nova premijerka Moldavije Maja Sandu izjavila je danas da će prioritet njene vlade biti unapređenje odnosa sa Evropskom unijom (EU) kao i privođenje pravdi svih odgovornih za zloupotrebu vlasti.

Premijerka je danas održala prvi sastanak vlade, nakon što je Demokratska stranka saopštila da napušta vladinu koaliciju i prepušta vlast novoj vladajućoj proruskoj i proevropskoj koaliciji.

Moldavija je zapala u političku krizu od parlamentarnih izbora >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u februaru na kojima nije izabrana jasna većina u Parlamentu.

Situacija je postala posebno konfuzna prošlog vikenda kada je formirana koalicija proruskih i prozapadnih partija, koju podržavaju i Moskva i Evropljani, da bi se zajedno suprotstavili moćnom oligarhu Vladu Plahotnjuku, na čelu Demokratske stranke.

Plahotnjukove pristalice pokušale su da zadrže vlast uz podršku Ustvnog suda koji je suspendovao predsednika Igora Dodona, raspustio parlament i sazvao prevremene izbore. Potom je poništena odluka o raspuštanju parlamenta.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Nova premijerka Moldavije obećala jačanje veza sa EU

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Jun.2019

Nova premijerka Moldavije Maja Sandu izjavila je da će prioritet njene vlade biti unapređenje odnosa sa Evropskom unijom (EU) kao i privođenje pravdi svih odgovornih za zloupotrebu vlasti. Premijerka je održala prvi sastanak vlade, nakon što je Demokratska stranka saopštila da napušta vladinu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.