Niška vijagra: Gurmani, da li biste burek s mesom mogli da zamenite ovim ukusom?

Izvor: B92, 04.Nov.2015, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niška vijagra: Gurmani, da li biste burek s mesom mogli da zamenite ovim ukusom?

Ko za doručak ne voli da pojede dobar burek? U Nišu, gradu koji je po mišljenju mnogih kolevka ovog jela, to pitanje se ne postavlja! Ali osim onih standardnih sa sirom i mesom, u pekarama se nude i malo drugačiji ukusi.

Niški buregdžija Goran Jovičić odlučio je da ponudi malo drugačiji burek, ni manje ni više nego sa belim bubrezima. Prprema traje nekoliko dana, a tajna je u nadevu.

“Nije to ništa neobično. Beli bubrezi se od davnina kod nas jedu, te ukuse >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lično ja odaberem, majstori posle samo to bace u kore i to je to. U početku je zaživelo, ali je sada teško doći do belih bubrega”, kaže Goran.

Smela kombinacija je prvi put isprobana na prošlogodišnjoj buregdžijadi. Ipak, malo ko od Nišlija se usuđuje da proba.

Pogledajte šta oni kažu u prilogu iz naše emisije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Niška vijagra: Gurmani, da li biste burek s mesom mogli da zamenite ovim ukusom?

Izvor: JuznaSrbija.info, 04.Nov.2015

Ko za doručak ne voli da pojede dobar burek?..U Nišu, gradu koji je po mišljenju mnogih kolevka ovog jela, to pitanje se ne postavlja! Ali osim onih standardnih sa sirom i mesom, u pekarama se nude i malo drugačiji ukusi...Niški buregdžija Goran Jovičić odlučio je da ponudi malo drugačiji burek,...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.