Nikolićevo stanje veoma zabrinjavajuće

Izvor: Beta, 21.Apr.2011, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolićevo stanje veoma zabrinjavajuće

BEOGRAD, 21. aprila 2011. (Beta) - Zdravstveno stanje lidera Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića je veoma zabrinjavajuće i šestog daana štrajka lekari čine izuzetne napore da intravenski nadomeste elektrolite i tečnost, saopštio je u četvrtak ujutru lekar Ljubomir Ilić.

"Nikolić je ušao u šesti dan štrajka gladju i žedju i uočen je disbalans fluida i elektolita koje nadomeštavamo isključivo intravenskih putem, a njegovo stanje je zbog kontinuiranog štrajka žedju veoma zabrinjavajuće", rekao je Ilić novinarima u privatnom Kliničko bolničkom centru Beograda u kome se lider naprednjaka nalazi od nedelje.

Ilić je naveo da će, po preporuci konzilijuma, a uz suglasnost pacijenta, konzilijum koji prati Nikolićevo stanje biti proširen anesteziologom i istakao da ga lekari i dalje mole da prekine štrajk žedju.

"Dok god traje štrajk žedju svaki dan može da mu bude gore", kazao je Ilić i upozorio da Nikolić uporno odbija da uzme osnovne lekove na usta i hranjive materije intravenski.


Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Štrajk

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.