Netanjahu Putinu: Naši odnosi su sprečili sukob armija

Izvor: Beta, 27.Feb.2019, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netanjahu Putinu: Naši odnosi su sprečili sukob armija

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu rekao je danas predsedniku Rusije Vladimiru Putinu u Moskvi da su veze izmedju dve zemlje sprečile sukob njihovih vojski i da su "doprinele bezbednosti u regionu".Netanjahu, koji je danas doputovao u kratku posetu Moskvi, rekao je da se 11 puta sastao s Putinom od septembra 2015. godine, preneli su izraelski mediji.Izraelski lider je ocenio da najveća pretnja u regionu potiče od Irana i da je Izrael odlučan da nastavi svoje napade kako bi sprečio da se Teheran vojno učvrsti u Siriji.Izražavajući dobrodošlicu Netanjahuu, Putin je prihvatio poziv da dodje u posetu Izraelu, na ceremoniju povodom podizanja jerusalimskog spomenika žrtvama i preživelima opsade Lenjingrada u Drugom svetskom ratu, rekavši da je sveto sećanje na one koji su poginuli tamo i u tom ratu.Očekivalo se da dvojica lidera razgovaraju o regionalnim pitanjima, situaciji u Siriji i jačanju bezbednosne koordinacije.To je njihov prvi zvanični sastanak otkako je u septembru sirijska protivvazdušna odbrana greškom oborila ruski izvidjački avion za vreme izraelskog napada.Pogibija 15 ruskih vojnika u tom incidentu izazvala je ozbiljnu napetost izmedju Rusije i Izraela i dovela u pitanje slobodu izraelske akcije u susednoj Siriji.Netanjahuov kabinet je posle toga bezuspešno pokušavao da organizuje sastanak s Putinom u Parizu u ...
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

SASTANAK SA PUTINOM Netanijahu: Uzajamne veze sprečile vojni sukob

Izvor: Blic, 28.Feb.2019, 01:38

Veze između Izraela i Rusije sprečile su sukob dve vojske i doprinele bezbednosti u regionu, rekao je danas izraelski premijer Benjamin Netanijahu ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.