Nestale britanske 16-godišnje bliznakinje verovatno pobegle u Siriju?

Izvor: Blic, 09.Jul.2014, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nestale britanske 16-godišnje bliznakinje verovatno pobegle u Siriju?

Tinejdžerke bliznakinje iz Mančestera koje se vode kao nestale dve nedelje verovatno su otišle u Siriju, gde se nekoliko stotina Britanaca priključilo pobunjenicima u borbi protiv vlasti sirijskog predsednika Bašara al Asada.

Zahra i Salma Halane (16) su nestale iz svog doma 26. juna i pretpostavlja se da su avionom stigle u Tursku, odakle su prešle tursko-sirijsku granicu, a Severozapadna jedinica britanske policije za borbu protiv terorizma istražuje razloge za odlazak >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i da li im je, u begu, neko pomagao, javio je britanski BBC.

Policija je navela da su devojčice "sebe dovele u opasnost" i da policija ne zna zašto su otišle niti s kim su sada, dodao je AP.

Više od 100 britanskih imama apelovalo je nedavno na muslimane u toj zemlji da ne putuju u Siriju i Irak jer tamošnji borci postaju sve radikalniji.

Oni su pozvali muslimane da podrže pogođene ratom u Siriji i nedavnim borbama u Iraku, ali da to čine iz Velike Britanije na bezbedan i odgovoran način.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Britanske 16-godišnje bliznakinje pobjegle u Siriju?

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Jul.2014

MANČESTER - Tinejdžerke bliznakinje iz Mančestera koje se vode kao nestale dvije nedelje vjerovatno su otišle u Siriju, gdje se nekoliko stotina Britanaca priključilo pobunjenicima u borbi protiv vlasti sirijskog predsjednika Bašara al Asada.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.