Izvor: Blic, Tanjug, 14.Feb.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nepal: Bombom na kancelariju UN

Na kancelariju Ujedinjenih nacija na jugozapadu Nepala kasno sinoć bačena je bomba kućne izrade i u tom napadu nije bilo povređenih, saopštile su lokalne vlasti.



Nepoznati počinioci bacili su preko kapije bombu na kancelariju UN za ljudska prava u mestu Nepalgundž, 320 kilometara jugozapadno od prestonice Katmandua, rekao je predstavnik policije Minma Lama. Predstavnik UN u Katmanduu, Marti Logan rekao je da u trenutku napada u kancelariji nije bilo ljudi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

"Nije bilo štete niti povređenih", dodao je on. Malo poznata grupa koja se predstavlja kao "Himalajski tigar", delila je pamflete u blizini mesta napada, ali nije preuzela odgovornost za bačenu bombu, rekao je Lama. Motiv napada za sada nije poznat, dodao je on.

Nepal je, podsetio je Rojters, tek nedavno izašao iz deset godina dugog građanskog rata koji su vodili maoisti, i u kojem je poginulo više od 13.000 ljudi. Nekoliko oružanih grupa se bori za regionalnu autonomiju, podsetila je britanska agencija.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.