Nemačka vlada odobrila izvoz tenkova leopard 1 Ukrajini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Feb.2023, 14:44

Nemačka vlada odobrila izvoz tenkova "leopard 1" Ukrajini

Nemačka vlada odobrila je izvoz borbenih tenkova "leopard 1" Ukrajini, saopštio je danas u Berlinu portparol vlade Štefen Hebestrajt.

"Ne želim da kažem mnogo više u ovom trenutku, to će postati konkretnije u narednih nekoliko dana i nedelja", rekao je Hebestrajt.

Nemačka vlada je do sada samo najavila isporuku Ukrajini modernijih tenkova "leopard 2" iz zaliha Bundesvera. Kako navodi "Zidojče cajtung", nemački proizvođači oružja "Rajnmetal" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i "Flensburger farcojgbau gezelšaft" (FFG) žele da pripreme desetine tenkova "leopard 1" za isporuku Ukrajini.

Međutim, do sada je bilo problema u nabavci municije, objavio je list. "Leopard 1" je prvi glavni borbeni tenk nemačke vojske posle Drugog svetskog rata, a proizveden je između sredine 1960-ih i sredine 1980-ih.

Tenkovi "leopard 2" znatno su moderniji, a Nemačka je prošle sedmice obećala Kijevu isporuku 14 takvih tenkova u prvoj fazi iz zaliha Bundesvera i dozvolila drugim zemljama da isporuče Ukrajini takve borbene tenkove nemačke proizvodnje.

Posle odluke zapadnih saveznika da pošalju tenkove Kijevu, diskusija se sada usmerila na isporučivanje borbenih aviona Ukrajini, preneo je "Frankfurter algemajne cajtung".
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemačka vlada je izdala izvoznu dozvolu za tenkove Leopard 1

Izvor: Danas, 03.Feb.2023

Nemačka vlada je izdala dozvolu za izvoz borbenih tenkova Leopard 1 u Ukrajinu, rekao je portparol Štefen Hebestrajt u Berlinu u petak, ne navodeći dalje detalje.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.