Nehamer: Zapadni Balkan odlučujući za stabilnu bezbednost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2020, 17:49

Nehamer: Zapadni Balkan odlučujući za stabilnu bezbednost

Ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehamer, povodom Dana Evrope 9. maja, ukazao je na značaj širenja Evropske unije na zapadni Balkan.

"Već dve decenije imamo tesnu bezbednosnu političku saradnju s državama tog regiona. Zapadni Balkan je odlučujući, pre svega i za stabilno bezbednosno stanje u Austriji", naglasio je Nehamer.

On je, u saopštenju za javnost, istakao da su Evropa i EU >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od kraja Drugog svetskog rata uspešna priča, koja mora biti prenošena sa generacije na generaciju.

Podsetio je da je Austrija 25 godina članica EU, i da je danas snažniji i pouzdaniji član Unije, koji pokušava aktivno da savladava razne izazove i doprinese daljem razvoju EU.

Podvukao je i značaj međunarodne saradnje za bezbednost Austrije, ukazujući posebno na Europol i Šengenski informativni sistem.

"Organizovani kriminal ne poznaje državne granice. Na osnovu geografskog položaja u srcu Evrope je saradnja sa našim šengenskim partnerskim zemljama za nas od posebnog značaja", objasnio je Nehamer.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nehamer: Zapadni Balkan odlučujući za stabilnu bezbednost

Izvor: Blic, 09.Maj.2020

Ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehamer, povodom Dana Evrope 9. maja, ukazao je danas na značaj širenja Evropske unije na Zapadni Balkan.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.