Nastavak dijaloga Beograd-Priština sutra na video konferenciji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jul.2020, 15:58

Nastavak dijaloga Beograd-Priština sutra na video konferenciji

Dijalog Beograda i Prištine kome posreduje EU biće nastavljen sutra u Briselu u formi video konfrencije, najavila je Evropska služba za spoljne poslove.

”To će biti prvi sastanak na visokom nivou u okviru dijaloga od 2018. godine, a nastaviće se fizičkim sastankom u Briselu 16. jula”, navode u EEAS.

U saopštenju Evropske spoljnopolitičke službe navodi se da će domaćini videokonfrencije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u nedelju biti šef diplomatije EU Žozep Borel i specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak.

Dodaje se da će se video putem u konferenciju iz Beograda uključiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a iz Prištine premijer Avdulah Hoti.

”Dijalog će početi u 10 časova. Šef diplomatije EU Borel će se obratiti kratkom izjavom pred početak konferencije, a specijalni predstavnik Lajčak će izjavom sumirati konferenciju na kraju sastanka oko 15 časova”, navodi u saopštenju EEAS.

Izjave i video sastanak će biti obezbeđeni putem Evropskog audiovideo servisa pošto je medijima ograničen pristup EU institucijama zbog mera protiv COVID19.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nastavak dijaloga Beograda i Prištine sutra na video konferenciji

Izvor: Blic, 11.Jul.2020

Dijalog Beograda i Prišštine kome posreduje EU biće nastavljen sutra u Briselu u formi video konfrencije, najavila je Evropska služžba za spoljne poslove.

Nastavak na Blic...

Video-konferencije o KiM: Dijalog nastavljen, dogovorene teme za Brisel

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jul.2020, 02:47

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak nakon video sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Avdulahom Hotijem ocenio je da je dijalog Beograda i Prištine vraćen na pravi put..."Drago mi je što mogu da kažem da je nakon samita u Parizu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Đukanović za RTS: Najbitnije je da dijalog oživljava posle blokade

Izvor: RTS, 12.Jul.2020

Direktor Centra za spoljnu politiku Dragan Đukanović rekao je za RTS da je najbitnije da je došlo do oživljavanja procesa koji je gotovo dve godine zamrznut i da će dijalog Beograda i Prištine biti nastavljen putem video-linka. . Gostujući u Dnevniku RTS-a, Dragan...

Nastavak na RTS...

Vučić: Dijalog nastavljen, određene teme za Brisel

Izvor: RTS, 12.Jul.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji putem video-linka učestvovao na trilateralnom sastanku Evropske unije, Beograda i Prištine, istakao je da je dijalog nastavljen, kao i da su dogovrene teme za sastanak u Briselu. . Aleksandar Vučić je rekao da se dijalog pod...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.