Izvor: Nezavisne Novine, 05.Dec.2016, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napastvovana i ubijena kćerka visokog zvaničnika EU

FRAJBURG – Tinejdžer iz Avganistana (17) uhapšen je zbog silovanja i ubistva devetanestogodišnje Marije Ladenburger sredinom okrobra u njemačkom gradu Frajburgu.

Njemački mediji pišu da je žrtva kćerka je visoko rangiranog evropskog zvaničnika i druga djevojka u tom gradu koja je brutalno ubijena i silovana tokom posljednja dva mjeseca.

Tijelo Marije Ladenburger pronađeno je u gradu Frajburg, blizu granice sa Švajcarskom sredinom oktobra. Marija (19), student >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << medicine, silovana je, a potom udavljena, nakon čega je njeno tijelo bačeno u rijeku Drajzam.

"Devetanestogodišnja studentkinja vraćala se sa žurke oko pola tri ujutru. Kao i obično, kući je išla biciklom. Djevojka je bila žrtva napada i seksualnog nasilja", saopštio je David Miler iz njemačke policije.

Na mjestu zločina pronađena je duga muška crna dlaka djelimično ofarbana u plavo i crni šal koji je Marija nosila te noći. Tragovi DNK koji su pronađeni na njenoj kosi i šalu nisu se poklapali ni sa jednim koji njemačka policija ima u svojoj bazi. Tada su istražitelji pregledali nadzorne kamere u okolini mjesta gdje je pronađeno njeno tijelo, piše Dejli mejl.

Na snimcima nadzornih kamera iz tramvaja, policija je zapazila migranta za kog je navedeno da "ima jako specifičnu frizuru i dugu kosu djelimično ofarbanu u plavo".

Mediji u Njemačkoj pišu da je nesrećna djevojka bila kćerka visokog evropskog zvaničnika Klemensa Ladenburgera, pomoćnika generalnog direktora pravne službe Evropske komisije.

Tinejdžer iz Avganistana priveden je u petak, nakon čega je priznao ubistvo, a suđenje bi trebalo da počne početkom sljedeće godine, pišu njemački mediji.

Policija trenutno pokušava da utvrdi da li je migrant koji je priznao ubistvo, odgovoran za ubistvo još jedne devojke. Riječ je Karolin G. (27) koja je silovana, a potom ubijena dok je džogirala nedaleko od grada. Na mjestu zločina nije bilo DNK tragova.

U Njemačkoj broj kriminalnih djela migranata svakog dana je u porastu, zbog čega uprkos naporima Angele Merkel da nastavi sa politikom otvorenih vrata, sve veći broj Nijemaca otvoreno se protivi dolasku migranta.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.