Ovo je Marija, žrtva migranta (FOTO)

Izvor: Mondo, 05.Dec.2016, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je Marija, žrtva migranta (FOTO)

Studentkinja (19), za čije ubistvo i silovanje je osumnjičen migrant tinejdžer, je nestala sredinom oktobra u Frajburgu, a njeno telo je nađeno u reci. Nemački mediji pišu da je reč o ćerki visokog zvaničnika.

Fears grow Afghan migrant who killed EU official's daughter was behind ANOTHER sick sex murder https://t.co/QCMWFkQfYspic.twitter.com/Z6dIFC06LF

— Daily Express (@Daily_Express) >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << December 4, 2016

Tinejdžer iz Avganistana (17) uhapšen je u nedelju zbog silovanja i ubistva Marije Ladenburger.

Nemački mediji pišu da je žrtva ćerka visoko rangiranog evropskog zvaničnika i druga devojka u tom gradu koja je brutalno ubijena i silovana tokom poslednja dva meseca.

Marija (19), studentkinja medicine, silovana je, a potom udavljena, nakon čega je njeno telo bačeno u reku Drajzam, blizu granice sa Švajcarskom.

"Vraćala se sa žurke oko pola tri ujutru. Kao i obično, kući je išla biciklom. Bila je žrtva napada i seksualnog nasilja", saopštio je David Miler iz nemačke policije.

Migrant silovao i ubio studentkinju u Nemačkoj

Soko #Dreisam : #Freiburg Scheiß #Flüchtling und #Afghane#MUFL ermordete Maria Ladenburger Soko #Dreisampic.twitter.com/kYE4uqI6cK

— Marinella Maier (@MarinellaSix) December 3, 2016

Na mestu zločina pronađena je duga muška crna dlaka delimično ofarbana u plavo. Tragovi DNK koji su pronađeni na njenoj kosi i šalu nisu se poklapali ni sa jednim koji nemačka policija ima u svojoj bazi. Tada su istražitelji pregledali nadzorne kamere u okolini mesta gde je pronađeno njeno telo.

Na snimcima nadzornih kamera iz tramvaja, policija je zapazila migranta za kog je navedeno da "ima specifičnu frizuru i dugu kosu delimično ofarbanu u plavo".

Afghan refugee arrested over rape-murder of German medical student Maria Ladenburger https://t.co/P1JUYNHNfG via @IBTimesUK

— Staunch Atheist (@StaunchA) December 4, 2016

Mediji u Nemačkoj pišu da je nesrećna devojka ćerka visokog evropskog zvaničnika Klemensa Ladenburgera, pomoćnika generalnog direktora pravne službe Evropske komisije.

Tinejdžer iz Avganistana priveden je u petak, posle čega je priznao ubistvo, a suđenje bi trebalo da počne početkom sledeće godine.

Potpredsednik nemačke vlade Sigmar Gabrijel izjavio je danas  da hapšenje migranta iz Avganistana ne sme biti iskorišteno za "podsticanje nemira i propagandu zavera", javlja danas AP.

Avganistanac je prošle godine stigao u Nemačku kao maloletnik bez pratnje roditelja, a uhapšen je u petak.

Nacionalistička partija Alternativa za Nemačku je ocenila da kancelar Angela Merkel i njena vlada snose deo odgovornosti za taj zločin.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Osumnjičeni je Avganistanac – šta sada?

Izvor: Deutsche Welle, 05.Dec.2016

Ubistvo jedne studenktinje u Frajburgu izazvalo je oštre reakcije u nemačkoj javnosti kada se saznalo da je osumnjičen jedan maloletnik iz Avganistana. Tim povodom su se rasplamsale nove diskusije o dolasku izbeglica...Posle sedmonedeljne istrage policija u Baden-Virtembergu uhapsila je osumnjičenog...

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.