NOVI SASTANAK ILI MOŽDA NE? Evo šta planiraju lideri Švedske i Finske

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Maj.2022, 23:49

NOVI SASTANAK ILI MOŽDA NE? Evo šta planiraju lideri Švedske i Finske

Dali nagoveštaj

Američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven izjavio je danas da su lideri Švedske i Finske nagovestili da planiraju da razgovaraju direktno sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom i da je Vašington spreman da podrži taj proces.

- Verujemo da se turska zabrinutost oko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pristupanja Švedske i Finske koju su izrazili predsednik Erdogan i drugi mogu rešiti i da se to može rešiti - rekao je Saliven, preneo je Rojters.

Upitan da li postoje planovi da predsednik SAD Džozef Bajden direktno stupi u kontakt sa Erdoganom po tom pitanju, Saliven je rekao: "Ne u ovom trenutku".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zelenski: Donbas pretvoren u pakao; Senat odobrio najveći paket pomoći Ukrajini

Izvor: RTS, 20.Maj.2022, 05:53

Rat u Ukrajini ušao je u osamdeset šesti dan. Više od 1.900 "ukrajinskih nacionalista", blokiranih u fabrici "Azovstalj" u Marijupolju, predalo se ruskim snagama, tvrdi ruski ministar odbrane Sergej Šojgu. Američki senat je odobrio skoro 40 milijardi dolara pomoći Ukrajini, što je do sada...

Nastavak na RTS...

Idu kod Erdogana, direktno?

Izvor: B92, 20.Maj.2022

Vašington -- Američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven izjavio da su lideri Švedske i Finske nagovestili da planiraju da razgovaraju direktno s Erdoganom...Turski predsednik, podsetimo, odlučno je protiv ulaska te dve nordijske zemlje u NATO, a Erdogan je više puta ponovio da Ankara...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.