NOVI OPASNI TREND MEĐU OMLADINOM: Ovo nipošto nemojte da radite jer IZAZIVA RAK! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jul.2019, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVI OPASNI TREND MEĐU OMLADINOM: Ovo nipošto nemojte da radite jer IZAZIVA RAK! (FOTO)

Hit među omladinom

Tetovaža izazvana opekotinama je potpuni hit na internetu ovog leta.

Trend podrazumeva da namerno ne nanosite kremu za sunčanje na određenom delu tela, kako biste dobili određeni oblik koji je za razliku od ostatka tela izbeljen.

- Ne postoji bezbedan način da dobijete opekotinu od sunca. Ne postoji uopšte bezbedno tamnjenje - rekla je dr Vitni Bou i dodala da bilo kakvo sedenje na suncu bez kreme za sunčanje može da izazove nepopravljivu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << štetu izazvanu prodiranjem UVB zraka u kožu koja gotovo sigurno vodi do raka kože.

- UVB zraci prvo prodiru u gronji sloj kože i odgovorni su za opekotine od sunca. UVB zraci se potom sve dublje uvlače u kožu, koji potom dovode do bora i gubitka elastičnosti kože. Ako dozvolite ovim zracima da formiraju "tetovaže" od pekotina izazvaćete trajna oštećenja koja čak mogu dovesti do raka kože - ističe.

How to get a semipermanent tattoo? Step1: Put on a temporary tattoo. Step2: go to the beach. Step3: burn on the sun. Step4: remove the temp tattoo. Voilá 😅#dreamcatcher #temporarytattoo #sunburnt #sunburntattoo #mightmakemore #surprise #telaviv

A post shared by Paloma Ponce (@_palomaya_) on Jul 17, 2018 at 5:19am PDT

Ona ističe da se ovakve tetovaže najviše sviđaju deci čija je koža posebno osetljiva na ultraljubičaste zrake

2019 SUMMER TREND? Sunburn Tattoos! “Sunburn tattoos,” a body-modification trend that first tried to happen in 2015, is heating up for the summer 2019 season, according to a new Inked Mag report. #sunburntattoo

A post shared by HIT RADIO 104.7 (@hitradio104.7) on Jun 10, 2019 at 6:13am PDT

Melanom je najopasniji oblik raka kože i formira se od oštećenja DNK na ćelijama kože, izazvanim izlaganjem ultraljubičastom zračenju.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.