NIN o dešavanjima u Krušiku: Porodični biznis i stranačke veze

Izvor: Beta, 22.Jan.2020, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIN o dešavanjima u Krušiku: Porodični biznis i stranačke veze

Dok je Кrušik četiri godine po privilegovanim cenama prodavao oružje privatnim preduzećima, kao što su GIM koji zastupa otac ministra policije Branko Stefanović i firme Slobodana Tešića, jednog od finansijera SNS-a, direktor te državne fabrike u Valjevu bio je Mladen Petković.Za to vreme Кrušik je zapadao u dugove a imetak porodice Petković dramatično je počeo da se uvećava, navodi NIN u novom broju u tekstu "Porodični biznis i stranačke veze".Petkovićeva supruga Aleksandra osnovala je preduzeće "Mavija" 9. februara 2012. Preduzeće ubrzano raste i otvara nove ćerke firme u isto vreme kada Кrušik širi svoje poslove sa privilegovanim privatnim trgovcima oružjem. Profit "Mavije" u 2017. i 2018. bio je 1,08 miliona evra ili 937 puta veći nego 2014. i 2015.Sa ubrzanim razvojem "Mavija" maja 2017. osniva "Graphene group", a februara 2019. i "Mavia construction". Firma supruge direktora Кrušika dobija unosne poslove na državnim projektima, poput Beograda na vodi i Кoridora 11, piše NIN.Porodica Petković, lično ili preko svojih preduzeća vlasnici su brojnih nekretnina: stan u Ulici Ismeta Mujezinovića na Novom Beogradu od 85 kvadrata, u kome je do 2017. bilo sedište "Mavije" i polovina stana od 85 kvadrata u istoj ulici, u svojini su Aleksandre Petković.Na Vračaru u Ulici Stojana Protića ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NIN o dešavanjima u Krušiku: Porodični biznis i stranačke veze

Izvor: Danas, 22.Jan.2020

 Dok je Кrušik četiri godine po privilegovanim cenama prodavao oružje privatnim preduzećima, kao što su GIM koji zastupa otac ministra policije Branko Stefanović i firme Slobodana Tešića, jednog od finansijera SNS-a, direktor te državne fabrike u Valjevu bio je Mladen Petković.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.