NIKOLIĆEVO STANJE VEOMA ZABRINJAVAJUĆE

Izvor: Kurir, 21.Apr.2011, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIKOLIĆEVO STANJE VEOMA ZABRINJAVAJUĆE

BEOGRAD - Član lekarskog konzilijuma, koji brine o zdravstvenom stanju lidera Srpske napredne stranke, Ljubomir Ilić izjavio je danas da je zdravstveo stanje Tomislava Nikolića veoma zabrinjavajuće zbog kontinuiranog štrajka žeđu, koji je ušao u šesti dan.

Ilić je novinarima u Beogradskom kliničko-bolničkom centru rekao da će po preporuci konzilijuma i uz saglasnost Nikolića, konzilijum biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << proširen lekarom anesteziologom.

Upitan kakvo je danas Nikolićevo stanje u odnosu na sredu, Ilić je odgovorio da sve dok traje štrajk žeđu svaki dan može biti samo gore.

"Ovo je šesti dan kako to traje, mi činimo izuzetne napore da nadomestimo elektrolite i tečnost intravenskim putem, ali Nikolić uporno odbija da uzima osnovne lekove na usta", rekao je Ilić.

On je objasnio da uočeni disbalans fluida i elektrolita lekari nadoknađuju isključivo intravenskim putem i precizirao da Nikolić i dalje odbija da infuzijom dobija hranljive materije.

Nikolića je danas posetio nekadašnji premijer SR Jugoslavije Momir Bulatović, koji je rekao da njegova poseta nije vezana za politiku, već je došao kako bi zamolio svog dugogodišnjeg prijatelja da poštuje svetinju života.

"Čovek dok živi ima šansu da se izbori za ideju", rekao je Bulatović.

Lidera naprednjaka posetio je i glavni i odgovorni urednik magazina Pečat Milorad Vučelić.

Vučić: Glavni cilj da Nikolić prekine štrajk

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas da je u ovom trenutku glavni cilj te stranke da ubedi lidera naprednjaka Tomislava Nikolića da prekine štrajk žeđu.

On je za B92 rekao da će SNS sutra održati predsedništvo stranke, na kome će razmotriti dalje postupke koje će preduzeti ta stranka i načine kako da Nikolića ubede da obustavi štrajk.

"Naš je cilj najveći i najvažniji danas da izvučemo Tomu Nikolića iz bolnice", rekao je Vučić i dodao da svakodnevno razgovara sa Nikolićem i pokušava da ga ubedi da prekine štrajk jer to ozbiljno narušava njegovo zdravlje.

Prema rečima Vučića za naprednjake datum raspisivanja izbora više nije bitan.

"Konkretan zahtev je da se stvari u Srbiji promene, a to može samo izborima, mi tražimo samo male obične izbore", rekao je Vučić.

Vučić je negirao navode medija da je SNS obaveštena o stavu Evropske komisije da u ovom trenutku izbori nisu dobri za Srbiju i da ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić posreduje u pregovorima naprednjaka i Demokratske stranke o datumu izbora.

On je kazao da u poslednja dva dana naprednjaci nisu imali nikakvu komunikaciju sa predstavnicima vladajuće koalicije, a da je ranije bilo "pokušaja pravljenja kompromisa".

(Beta)

Razbijeno staklo na zgradi KBC "Beograd"

Nepoznati počinioci razbili su jutros staklo na vratima terase koja se nalazi na prvom spratu Kliničko bolničkog centra Beograd, u kojem je smešten lider SNS-a Tomislav, saznaje Kurir.

Radnici KBC-a su oko 10.30 časova pozvali policiju kako bi prijavili lomljenje stakla u zgradi. Policija je brzo izašla na teren i u toku je istraga ovog događaja.

(Ekipa Kurira)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.