NIKO NIŠTA NEĆE MOĆI DA PRIGOVORI Lukašenko najavio jaku saradnju, pa rekao šta misli o stapanju sa Rusijom

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Mar.2021, 14:41

"NIKO NIŠTA NEĆE MOĆI DA PRIGOVORI" Lukašenko najavio jaku saradnju, pa rekao šta misli o stapanju sa Rusijom

Šef države govorio je na sednici posvećenoj belorusko-ruskoj saradnji

Belorusija će i dalje koordinisati odbrambenu i spoljnu politiku s Moskvom, poručio je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko. Ističe da je Belorusija nezavisna zemlja i da stapanja s Rusijom neće biti.

Lukašenko je govorio na sednici posvećenoj belorusko-ruskoj saradnji u oblasti odbrane, tokom koje je otkrio i neke detalje njegovog nedavnog susreta sa šefom ruske države >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Vladimirom Putinom.

- Odlučni smo, to je bio naš zajednički stav, da udruživanje Rusije i Belorusije u Saveznoj državi bude takvo da niko ništa neće moći da prigovori. Niko neće moći da nam prebaci da je neko ugrozio nečiju nezavisnost, suverenitet. Sve će biti lepo i čestito - rekao je Lukašenko.

On je dodao da je s Putinom 22. februara u Sočiju razgovarao o Saveznoj državi, šta su bili dogovori, dokle se stiglo i šta su dalji planovi.

Na komentare i, kako kaže, izmišljotine različitih izvora, o ulasku Belorusije u sastavu Rusije i stapanju s njom, Lukašenko je odgovorio da Belorusi žive u svojoj kući, iako maloj u odnosu na suseda.

Svet se toliko promenio da je glupo ozbiljno uzimati u obzir mogućnost spajanja Rusije i Belorusije, dodao je on.

- Mi smo suverena i nezavisna država...Svet se do te mere promenio da bi bilo glupo raditi u tom pravcu - istakao je Lukašenko.

Dodao je i da u sferi ekonomije želi da odnosi sa Rusijom budu takvi da se ne treba ni bojati ni nervirati zbog zapadnih sankcija.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Lukašenko: Minsk će nastaviti da koordiniše spoljnu politiku i odbrambena pitanja sa Moskvom

Izvor: Vostok.rs, 02.Mar.2021

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko predložio je upotrebu ruskih aviona za zajedničke patrole u zemlji. Kako je prenela agencija Sputnjik Belorusija, Lukašenko je ovo pitanje pokrenuo na sastanku o vojnoj saradnji sa Rusijom. Primetio je da zemlje već imaju iskustva zajedničkog patroliranja,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.