NEOČEKIVAN OBRT: Rusija povlači trupe sa ukrajinske granice

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2022, 11:16

NEOČEKIVAN OBRT: Rusija povlači trupe sa ukrajinske granice

Ministarstvo odbren rekao da će trupe biti povučene

Rusija će povuće deo trupa koji je bio pozicioniran u blizini granice sa Ukrajinom.

Kako je saopšteno iz ruskog ministarstva odbrane, trupe, koje su bile u blizini granice vraćaju se u baze, nakon što su završile vojne vežbe.

Ipak, kako navodi Interfaks, brojne vojne vežbe širom zemlje i dalje su u toku.

- Jedinice Južnog i Zapadnog vojnog okruga, koje su izvršile svoje misije, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ukrcavaju se u vozove i kamione i kasnije danas krenuće ka svojim garnizonima. Neke jedinice će se pridružiti vojnim konvojima i izvodiće samohodne marševe - rekao je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

Podsetimo, čitav svet strahuje od sukoba na istoku Evrope, a zapadni zvaničnici već danima govore da je ruska invazija na Ukrajinu vrlo verovatna i da bi se mogla dogoditi uskoro.

Zapad i Kijev poslednjih dana konstantno ponavljaju upozorenje o potencijalnoj ruskoj invaziji na Ukrajinu, dok je portparol Kremlja Dmitrij Peskov ovakve tvrdnje u više navrata okarakterisao kao "prazne i neosnovane”.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mediji: Rusija povlači deo trupa s granice sa Ukrajinom

Izvor: Danas, 15.Feb.2022

Ruska novinska agencija Interfaks objavila je da je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da se neke trupe pozicionirane na granici sa Ukrajinom vraćaju u svoje baze nakon završetka vojnih vežbi.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.