NE SUMNJAMO U SNAGU DUHA SRPSKOG NARODA Zaharova objasnila kako Zapad pokušava da utiče na rukovodstvo Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jun.2023, 22:11

"NE SUMNJAMO U SNAGU DUHA SRPSKOG NARODA" Zaharova objasnila kako Zapad pokušava da utiče na rukovodstvo Srbije

Zaharova je primetila da se u Srbiji pribegava takozvanoj "snazi ulice", što provocira izbijanje "za Zapad omiljenih obojenih revolucija".

Rusija se kao pravi i iskren prijatelj Srbije ne meša u unutrašnje poslove Beograda, kaže portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova, Marija Zaharova.

Odgovarajući na pitanje o tome kakvu bi poruku Moskva poslala učesnicima političkog života u Srbiji, koji se sa simpatijama odnose prema Rusiji i osvrnuvši >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se na nedavni intervju ruskog ambasadora u Srbiji, Aleksandra Bocana-Harčenka, za RT Balkan, Zaharova je rekla da je Rusija uvek spremna da pomogne našoj zemlji, što je radila i ranije, te da je Moskva "zainteresovana za stabilnost kako u regionu u celini, tako i u bratskoj zemlji Srbiji".

- Ubeđeni smo da su srpski narod i izabrana vlast u stanju da sami rešavaju aktuelna nacionalna pitanja. U tome ih ometaju zlonamerni strani faktori koji pokušavaju da nahuškaju na Beograd ekstremiste iz Prištine kako bi uticali na rukovodstvo Srbije - kazala je Zaharova.

Zaharova je primetila da se u Srbiji pribegava takozvanoj "snazi ulice", što provocira izbijanje "za Zapad omiljenih obojenih revolucija". To je, kako je dalje pojasnila, instrument za "svrgavanje neugodnih vlada", što kasnije dovodi do zamene neugodnog rukovodstva "marionetskim režimom".

- I naravno, srpskom narodu želimo snagu duha, u šta nikada ni malo nisam sumnjala, kao što ne sumnjam ni sada - zaključila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije,   Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Rusija savetuje svim zemljama da izvrše pritisak na Kijev i Zapad radi okončanja sukoba

Izvor: Vostok.rs, 08.Jun.2023, 10:30

 . Moskva savetuje svim zemljama koje žele da doprinesu rešavanju ukrajinske krize da izvrše pritisak na Kijev i Zapad u cilju okončanja sukoba, izjavila je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na brifingu u sredu.. „Preporučujemo svim zemljama i organizacijama...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.