NATO slučajno objavio tačne lokacije 150 nuklearnih bojevih glava u Evropi

Izvor: B92, 17.Jul.2019, 08:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO slučajno objavio tačne lokacije 150 nuklearnih bojevih glava u Evropi

U izveštaju Parlamentarne skupštine NATO-a slučajno su osvanule informacije o tačnim mestima gde se čuva američko nuklearno oružje, piše "Vašington post".

Ovaj izveštaj objavljen je još u aprilu pod nazivom "Nova era nuklearnog obuzdavanja?", međutim ubrzo nakon izlaska u javnost on je obrisan, budući da se u njemu govori gde je tačno locirano oko 150 nuklearnih bojevih glava u Evropi, preneo je Sputnjik.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Reč je o šest lokacija – šest baza: Klajne Brogel u Belgiji, Buhel u Nemačkoj, Aviano i Gedi-Tore u Italiji, Volkel u Holandiji i Indžirlik u Turskoj.

Američki list navodi i da je prošle sedmice objavljena i konačna verzija izveštaja, doduše ovog puta bez lokacija američkih nuklearnih raketa.

Autor ovog izveštaja, uprkos optužbama da je objavio poverljivu informaciju, rekao je da je sva informacija iz ovog dokumenta sakupljena iz javnih izvora.

Neimenovani izvor iz NATO-a je, međutim, rekao da ovo nije zvanični dokument Alijanse.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NATO slučajno objavio lokacije gdje se u Evropi čuva nuklearno oružje SAD

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Jul.2019

VAŠINGTON - U izvještaju Parlamentarne skupštine NATO-a slučajno su osvanule informacije o tačnim mjestima gdje se čuva američko nuklearno oružje, saopštio je list "Washington post".

Nastavak na Nezavisne Novine...

NATO SLUČAJNO OTKRIO NAJVEĆU VOJNU TAJNU! Ovo su lokacije gde se u Evropi čuva AMERIČKO NUKLEARNO oružje (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jul.2019

U izveštaju Parlamentarne skupštine NATO slučajno su osvanule informacije o tačnim mestima gde se čuva američko nuklearno oružje...Ovaj izveštaj objavljen je još u aprilu pod nazivom "Nova era nuklearnog obuzdavanja?", međutim ubrzo posle izlaska u javnost on je obrisan, budući da se u njemu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.