NATO poziva zemlje da pojačaju pritisak na S. Koreju

Izvor: B92, 06.Sep.2017, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO poziva zemlje da pojačaju pritisak na S. Koreju

Brisel -- NATO je pozvao sve zemlje da pojačaju napore radi povećanja pritiska na Severnu Koreju kako bi ona obustavila svoje nuklearne probe.

"Sada je imperativ da sve zemlje transparentno i potpuno primene postojeće sankcije UN i učine dalje napore na primeni odlučnog pritiska da se Severna Koreja ubedi da napusti svoju aktuelnu preteću i destabilizujuću politiku", kaže se u saopštenju 29 ambasadora NATO izdatom posle sastanka.

Diplomate koje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su želele da ostanu anonimne kažu da neke zemlje poput Kine, nekih afričkih i azijskih zemalja nastavljaju trgovinsku saradnju sa Severnom Korejom, prenosi Rojters.

Severnoatlantski savez poziva Pjongjang da se uzdrži od novih provokacija i ilegalni postupaka, da poštuje svoje obaeze i napusti svo nuklearno oružje kao i nuklearni i balistički raketni program.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.