Izvor: Blic, 12.Jan.2018, 00:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAGRADA "11.JANUAR" Najviše gradsko priznanje onkologu, piscu i školama

Onkolog prof. dr Slađana Filipović, pisac Zoran Pešić Sigma, Gimnazija "Bora Stanković" i Medicinska škola "Dr Milenko Hadžić", ovogodišnji su dobitnici najvišeg priznaja Grada Niša - nagrade "11. januar", koja se svake godine dodeljuje na Dan oslobođenja grada od Turaka.

Nagrada se sastoji od Povelje, statuete i novčanog iznosa. Na svečanoj sednici Skupštine grada rečeno je da je dr Filipovć nagrađena zbog svog nesebičnog zalaganja na onkologiji, fakultetu i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << radu sa obolelima od raka.

Pešić se, prema rečima komisije, istakao jer je učestvovao u pokretanju Književne kolonije Sićevo i urednik je časopisa za književnost, umetnost i kulturu "Gradina". Gimnazija "Bora Stanković" iz Niša jedna je od najuspešnijih škola u Srbiji, a iznedrila je velike talente i učene ljude koji danas žive i rade u zemlji i inostranstvu, dok je Medicinska škola "Dr Milenko Hadžić" proslavila 70 godina rada i danas je jedna od prestižnih strukovinih škola.

- Besmisleno je da se žalimo, brinemo i kukamo, uspehu vodi veliki rad, ljubav, posvećenost… Zato je najbolje da što manje kukamo, već da zasučemo rukave i radimo. Lično ja ne mislim da stanem iako sam u penziji, boriću se za svaki pedalj onkologije i za svakog obolelog od raka - rekla nagrađena dr Slađana Filipović.

Ostali nagrađeni zahvalili su se na dobijenoj nagradi i dodali da ih ona ujedno i motiviše i obavezuje da i u budućnosti rade još bolje.

Niš slavi 11. januar, kada je 1878. godine oslobođen od Turaka, a na svečanoj sednici tradiocionalno se dodeljuju nagrade najzaslužnijim građanima.
Pogledaj vesti o: Zoran Stanković

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.