Priznanje grada Niša u rukama učenika, lekara i pisca

Izvor: juGmedia, 11.Jan.2018, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priznanje grada Niša u rukama učenika, lekara i pisca

Najznačajnije priznanje grada Niša, nagrada „11. januar“, dodeljena je danas onkologu niškog Kliničkog centra Slađani Filipović, piscu Zoranu Pešiću Sigmi, gimnaziji „Bora Stanković“ i Medicinskoj školi“Dr Milenko Hadžić“.

Priznanje koje se sastoji od statuete „Oslobodioci Niša“ i 125 hiljada dinara, uručeno je dobitnicima na svečanoj sednici Skupštine grada, održanoj u Oficirskom domu.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović, podsetio je >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << danas da se najviše gradsko priznanje dodeljuje pojedincima i koletivima, koji su dali iuzetan doprinos afirmaciji grada u nauci, privredi, umetnosti i drugim oblastima.

 Nagrada „11. januar“ dodeljuje se povodom Dana oslobođenja Niša od Turaka 11. januara 1878. godine

Bulatović je istakao da nakon 140 godina od oslobođenja Niša od Turaka, sadašnje gradsko rukovodstvo vodi „neke druge bitke koje su takođe zaloga za bolju budućnost generacija koje dolaze“.

Povodom Dana oslobođenja Niša od Turaka predstavnici grada, ustanova i institucija položili su vence na Spomenik oslobodiocima Niša na Trgu kralja Milana.

B.Ljubisavljević

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

140 godina od oslobođenja Niša od Turaka

Izvor: RadioCity.rs, 11.Jan.2018

Najviše gradsko priznanje ove godine u konkurenciji 10 kolektiva i 23 pojedinca, dobili su kao zaslužni pojedinci  onkološkinja Dr Slađana Filipović i niški pisac Zoran Pešić Sigma. Među predloženim kolektivima, ove godine su da ponesu najviše priznanje Grada Niša odabrani gimnazija “Bora...

Nastavak na RadioCity.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.