NADA, Zavetnici i Dveri traže vanrednu sednicu parlamenta o Kosovu

Izvor: Beta, 24.Jan.2023, 14:50

NADA, Zavetnici i Dveri traže vanrednu sednicu parlamenta o Kosovu

Poslaničke grupe NADA, stranka Zavetnici i Dveri - Patriotski blok uputiće zahtev da se bez odlaganja sazove vanredna sednica Skupštine Srbije na kojoj će biti razmatran francusko-nemački predlog za Кosovo.U zajedničkom saopštenju navodi se da "predloženi plan predstavlja otvoreni ultimatum i nastavak brutalnih političkih pritisaka na Srbiju sa ciljem da se naša država trajno odrekne Кosova i Metohije i legalizuje jednostrana secesija južne pokrajine"."Smatramo da je u ovim trenucima neophodno da se povede najšira moguća rasprava u institucijama i da Narodna skupština kao najviše predstavničko telo građana zauzme jasan stav o neprihvatljivosti potpisivanja bilo kakvih sporazuma koji za krajnju posledicu imaju priznanje takozvane Republike Кosovo i njeno članstvo u međunarodnim organizacijama", navodi se u saopštenju.Ističe se da Zapad nema mandat da jednostrano menja pregovarački format za Кosovo, i da je to pitanje u isključivoj nadležnosti Saveta bezbednosti UN, bez čije odluke nije moguće ukidati okvir za pregovore koji je definisan Rezolucijom 1244.Dodaje se da će borba te tri stranke za očuvanje Кosova u sastavu Srbije biti "odlučna, ozbiljna i odgovorna", i da će u tu svrhu koristiti sva demokratska, legalna i legitimna sredstva, predviđena Ustavom.
Pogledaj vesti o: Dveri,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Vučić se odaziva na poziv desnice da se u Skupštini rasrpavlja o francusko-nemačkom planu, poslaničke grupe odbile konsultacije?

Izvor: Danas, 24.Jan.2023

Poslaničke grupe NADA, Srpska stranka Zavetnici i Dveri - Patriotski blok najavile su da će podneti zahtev predsedniku Skupštine da bez odlaganja sazove vanrednu sednicu parlamenta na kojoj će biti razmatran tzv. francusko-nemački predlog za KiM, dok portal Nova.rs saznaje da će se predsednik Aleksandar...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.