Muslimanka istjerana sa Trampovog skupa

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jan.2016, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muslimanka istjerana sa Trampovog skupa

NJUJORK - Muslimanka Rouz Hamid istjerana je s predizbornog skupa republikanskog kandidata na predsjedničkim izborima Donalda Trampa zbog protestnog gesta.

Hamid (56) je ustala u trenutku kada je Tramp tokom skupa izjavio da su sirijske izbjeglice koje bježe od rata u svojoj zemlji povezane sa Islamskom državom, prenose američki mediji.

Simpatizeri Trampa, koji su bili oko Hamid, nakon što je ustala podigli su transparente sa njegovim imenom i glasno mu klicali.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
Jedna osoba je Hamidovoj rekla "ti imaš bombu".

Hamid je u telefonskoj izjavi za CNN, nakon što je istjerana iz sale, rekla da joj je bilo jako neprijatno i da je bilo zastrašujuće.

Policajac koji je Hamid izveo van sale, za CNN je izjavio da mu je prije početka predizbornog skupa rečeno da svako ko bude pravio bilo kakvu smetnju treba da bude izbačen.

Donald Tramp je ranije pozivao na zabranu ulaska muslimanima u SAD.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.