Moskva odlučila: Ruski novinari prvi dobijaju vakcinu Sputnjik V

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Okt.2020, 13:48

Moskva odlučila: Ruski novinari prvi dobijaju vakcinu "Sputnjik V"

Agencija RIA potvrdila je da će se sprovesti program vakcinacije

Ruski novinari, zaposleni u dva državna medija, među prvima su kojima je ponuđeno da prime novu vakcinu protiv korona virusa "Sputnjik V", izvan okvira kliničkog ispitivanja, saopštili su ruska agencija RIA i još četvro zaposlenih u tim međima.

Dvoje novinara iz agencije RIA i dvoje iz kompanije VGTRK, u čijem sastavu se nalaze >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zelevizije Rusija-1 i Rusija-24, rekli su za Rojters da im je ponuđeno da se vakcinišu protiv korona virusa, na dobrovoljnoj bazi.

Jedan od novinara RIA rekao je da je njegov utisak da je većina njegovih kolega odbila tu ponudu.

Takođe, jedan od novinara VGTRK, tvrdi da je većina njegovih kolega to odbila.

.

-Odobrili smo zaposlenima koji stalno rade iz kancelarije (a ne od kuće), koji idu na događaje, koji su na terenu, mogućnost da dobiju vakcinu Sputnjik V, navodi se u saopštenju agencije.

Agencija RIA nije precizirala koliko je zaposlenih dobilo vakcinu, dok VGTRK nije odgovorio na zahtev Rojtersa za komentar.

Obe kompanije zapošljavaju više stotina ljudi.

Ruska vlada prošlog meseca je objavila listu visokorizičnih radnih mesta, koja uključuju zdravstvene radnike, novinare i nastavnike. Rusija je postala prva zemlja na svetu koja je registrovala 11. avgusta vakcinu protiv korona virusa, "Sputnjik V".

Vakcinu je razvio Nacionalni istraživacki centar za epidemiologiju i mikrobiologiju ruskog Ministarstva zdravlja "Gamaleja" i prošla je klinička ispitivanja u junu i julu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.